Ipari dizájn és DTP

Cégünk több típusú ipari grafikai munkát vállal: kiadványszerkesztés (DTP - DeskTop Publishing), reklámgrafika, arculattervezés, valamint fotó-retusálás/feljavítás és 3D-szimuláció/tervezés.

A grafikai munkák jelentős tapasztalatot igényelnek, valamint többféle szoftver használatát, ismeretét. Ezen kívül művészi előképzettség is szükséges, mint pl. kompozíció, a színek és betűtípusok helyes használata. Végül a nyomdai előkészítésben való jártasság sem elhanyagolható ezen a téren. Cégünk mindhárom feladatkörben otthonosan mozog.

A grafikai munkák elkészítése három nyelven garantált – magyar, román és angol nyelven egyaránt. Régiónkban ezek a nyelvek a legfontosabbak, ezért ezek ismerete nélkülözhetetlen a grafikai szerkesztések során.

Referenciamunkákért látogassa meg a blogunkat.

Reklámgrafika

Általános célú reklámgrafikát vállalunk – könyvek, folyóiratok, szórólapok, reklám-bannerek, plakátok, éttermi menük tervezését.

Ezen kívül segítünk megválasztani a nyomtatás technológiáját (pl. digitális, offszet, szita vagy flexo) és ajánlunk olyan cégeket, amelyek kivitelezik a munkát.

Termékkatalógusok, prezentációk

Cégünk termékkatalógusok és prezentációs anyagok elkészítését vállalja, amely az alábbiakat foglalja magába:

  • Termékek vagy helyszínek fotózása és a fotók professzionális kidolgozása.

  • A katalógus vagy prezentáció grafikai tervezése és kivitelezése, figyelembe véve a rendelkezésre álló költségvetést, nyomtatási technológiát, stb.

  • Közreműködés a nyomtatást tekintve, esetleg a teljes kivitelezési folyamat átvétele.

Logó-tervezés

A korszerű standardoknak megfelelő módon logókat tervezünk – egyszerűk kinézet, a színek pedig oly módon kiválasztva, hogy a szimbólum fehér-feketében is működjön, plusz két variáns: maga a logó és egy egyszerűsített verzió, amely általában négyzet alakú keretben kell megjelenjen (pl. Facebook profilkép).

Vizuális identitás

Egy adott cég profilja és igényei szerint vizuális identitás-tervezéssel is foglalkozunk. Nyilván a logó mellett egy cégnek egyéb vizuális elemekre is szüksége van – pl. névjegyek, e-mail üzenetek arculata, számlák, dokumentum-fejlécek, prezentációs anyag, stb. grafikai kinézetére. Rövid beszélgetés után összeáll egy cég szín- és grafikai profilja, amely azt a leginkább reprezentálja.

Könyvek, folyóiratok és újságok tördelése

Több éves tapasztalattal a hátunk mögött, kiadványszerkesztést vállalunk, amely kitűnően nyomtatható és megfelel a korszerű standardoknak. Ezen kívül a kiadványok korrekcióját is vállaljuk, magyar, román és angol nyelveken.

Fotó-retusálás és feljavítás

Több mint 10 éves tapasztalattal a digitális fotó-feldolgozás és előkészítés terén, a legjobb szolgáltatást nyújtjuk ebben a doméniumban.

A fotó-feldolgozás nélkülözhetetlen az alábbi esetekben:

  • különféle fotók kontrasztossá, színhelyessé tétele – szinte majdnem minden esetben az eredeti, módosítatlan fotó sötét tónusban jönne ki nyomtatás során, tehát szeletív korrekciók alkalmazása szükséges

  • a különféle optikai és készülék-hibák kiküszöbölése: vignettázás, kromatikus aberrációk megszüntetése és zajszűrés

  • a különféle, nem odavaló képelemek leretusálása – szemét, kábelek, repedések, karcolások, vagyis olyan képelemek, amelyek elveszik a figyelmet.

  • különféle képelemek cseréje – leggyakrabban a kiégett ég cseréje a szükséges.

3D-szimuláció és tervezés

3D-szimulácókat vállalunk, amelyeket leggyakrabban az építkezésben amely épület-feljavítás-esetén szükséges – a jövőbeli terv előnézete és engedélyeztetése érdekében. A leggyakoribb módszer a meglévő környezet lefotózása és a 3D-modell ráhelyezése képre.

Kérésre fröccsöntő vagy termoformáló 3D-matricák tervezését is vállaljuk.