bigmama.com.ro

| de NetPixel Studio | în categoria Web design

Site-ul actual bigmama.com.ro este al treilea versiune în istoria restaurantului Big Mama. La începutul anului 2016 s-a decis recrearea site-ului actual în vederea modernizării designului, asigurării compatibilității cu dispozitivele mobile și introducerea a mai multor funcționalități noi.

Cerințe

S-a cerut un site care:

  • funcționează foarte bine de pe dispozitive mobile,

  • comanda produselor să fie ușoară, mai ales pentru clienții care cumpără zilnic

  • interfață în trei limbi: română, maghiară și engleză

Platforma

Site-ul este scris în PHP, folosind platforma de dezvoltare populară Yii.

Sistemul de administrare a utilizatorilor și a conținutului este Lithea (platforma dezvoltată de NetPixel Studio), versiunea 1.

Design

Design-ul site-ului este bazată pe platforma CSS Bootstrap, dar modificată semnificativ. Responsivitatea este optimizată pentru lățimi de ecran 360px, 560px, 640px, site-ul având lățimea maximă de 960 pixeli. Mărimea normală a caracterelor este de 16 pixeli, așadar se poate citi cu ușurință și pe dispozitivele cu ecran foarte mic.

Fotografii de produs

Fotografiile de produs sunt realizate de noi. S-a pus accent pe unghiul de vedere uniform și aplicarea fundalului perfect alb. Filigranul este aplicat automat în momentul încărcării fotografiilor.

Coș

Coșul site-ului funcționează altfel decât cele standard. Utilizatorul are posibilitatea de a crea grupuri de produse în coș, numite "meniuri". Acestea pot fi redenumite pentru a asocia cu persoane, și se poate afla totalul produselor separat pentru fiecare meniu. Totul funcționează prin AJAX.

Se pot plasa comenzi și fără înregistrare, dar în acest caz trebuiesc specificate fiecare dată numele, localitatea, adresa, și numărul de telefon.

Vizitatorii înregistrați au posibilitatea de a salva adresele frecvent folosite. În momentul plasării comenzii se poate alege din adresele salvate.

Pentru a preveni comenzile din alte localități decât cele prevăzute, în momentul comenzii cumpărătorul trebuie să aleagă localitatea. Prin această alegere se poate afla și distanța aproximativă a livrării în vederea calculelor costurilor suplimentare după caz.

Pizza personalizată

Editare pizza personalizat
Editare pizza personalizat

O altă funcție interesantă este posibilitatea de a asambla pizza după gust. Cumpărătorii au posibilitatea de a alege din două dimensiuni, din 20 toppinguri și din mai multe sosuri. Un pizza asamblat după dorințe se poate adăuga la favorite, așadar se poate comanda cu ușurință din nou.

Utilizarea site-ului

Statistici Google Analytics în perioada 2016-08-01 – 2017-08-31
Statistici Google Analytics în perioada 2016-08-01 – 2017-08-31

Utilizarea site-ului este relativ mare (față de populația zonei), în medie 500 utilizatori pe zi.

Galerie de imagini

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.