Fotografie de produse

| de NetPixel Studio | în categoria Fotografii profesionale

Acest articol este menit să ofere o perspectivă despre fotografierea produselor oferită de firma noastră.

Care este destinația fotografiilor?

Web, printuri sau ambele?

Pentru web, fotografiile trebuie să aibă o rezoluție relativ scăzută, în jur de 2 megapixeli. Fundalul trebuie, de obicei, să fie pur alb și raportul de aspect al imaginii este cel mai bun atunci când este de 1:1 pătrat.

Pentru imprimare, este bine să aveți o rezoluție de cel puțin 6 megapixeli pentru cazurile în care fotografia produsului este imprimată pe o pagină A4 completă. Transparența fundalului este binevenită dacă trebuie realizată o compoziție a mai multor imagini ale produselor.

De câte fotografii aveți nevoie pentru fiecare produs?

Produs prezentat din mai multe unghiuri
Produs prezentat din mai multe unghiuri

O singură fotografie despre produs este cea mai ieftină, dar de multe ori produsele trebuie să fie prezentate din mai multe unghiuri de vizualizare. În general, aceasta înseamnă 2 sau 3 imagini ale unui produs.

Sunt posibile abordări exotice precum rotația fină a produsului în fața camerei. Totul este o chestiune de timp și de buget.

Cât de multe variații sunt necesare?

Produsele fotografiate pe fundal pur alb prezintă dezavantaje, cum ar fi lipsa scării sau incapacitatea de a prezenta cel mai bine modul de utilizare a produsului. Oferim fotografii produse în mediul natural al produsului sau fotografii ale momentului de utilizare.

Aceste fotografii sunt de obicei făcute pe un fundal natural și nu sunt potrivite pentru imagini primare ale produselor.

Mai multe variații fotografice despre un produs
Mai multe variații fotografice despre un produs

Câte ședințe foto ar trebui să avem?

Furnizarea produselor în loturi implică transportul separat, configurarea studioului și postprocesarea electronică separată, etc. Toți pașii suplimentari ridică costul lucrării.

Este mai avantajos colectarea tuturor produselor pentru o singură ședință foto decât furnizarea produselor în mai multe loturi.

Cât de variate sunt produsele?

Fotografierea produselor cu proprietăți și dimensiuni diferite implică variații în configurația studioului/iluminatului, ceea ce introduce întârzieri semnificative în producție.

Există costuri/pierderi suplimentare la realizarea fotografiilor?

Fotografii de produse alimentare
Fotografii de produse alimentare

Da, pot exista pierderi suplimentare sau sacrificii de materiale în timpul fotografierii produselor.

În fotografia alimentară atingerea sau tăierea produsului nu poate fi evitată. De obicei, atunci când se fotografiază alimente, producătorul trebuie să furnizeze un lot special de produse fabricate cu o atenție deosebită asupra detaliilor, fără etichete speciale și ambalaje. Datorită practicilor utilizate în sesiunile de fotografie, alimentele pot deveni cu ușurință contaminate, deci neadecvate pentru consum după sesiune.

Diferite produse nealimentare trebuie să fie despachetate, pregătite pentru uz normal pentru a fi fotografiate. Aceasta înseamnă distrugerea sigiliilor sau a ambalajelor și rămân urme de utilizare pe suprafețe. Unele produse pot deveni inutilizabile după o sesiune de fotografie.

În ce locație se fotografiază produsele?

De preferință fotografiile se creează în studioul nostru, deci produsele trebuie transportate la noi. Există însă posibilitatea de a crea un studio temporar la locația clientului în cazul în care transportul produselor este dificilă.

Imaginile care sunt destinate prezentării folosirii unui produs se fotografiază în natură sau în locația propriu-zisă a produsului ceea ce implică asamblarea unui studio temporar la fața locului.

Ce formate de fișiere furnizăm?

Formatul principal de fișier este RGB TIFF cu transparență sau straturi. Din acest format se creează alte tipuri cum ar fi PNG sau JPG.

Sumar

Firma noastră produce imagini de înaltă rezoluție care sunt potrivite atât pentru imprimare, cât și pentru afișare pe web.

Detaliu fotografie de produs
Detaliu fotografie de produs

Imaginile se prelucrează digital, astfel garantăm contrastul adecvat și corectitudinea culorilor, de asemenea imaginile nu vor conține părți subexpuse sau supraexpuse. Prin retușare se elimină elementele de imagini nedorite, cum ar fi praf, defecte de fabricație, etichete sau logouri.

La cerere producem imagini complet decupate, având fundal transparent dar aceasta implică un timp de prelucrare mai lung.

Prețuri

Prețurile se calculează în funcție de timp. Calculăm timpul necesar pregătirii produselor, fotografierea produselor și postprocesarea (retușarea) fotografiilor prime. Costurile de fotografiere a unui lot de produse poate fi estimată cu ușurință, însă prețul final este calculat după terminarea lucrărilor, luând în calcul și eventualele operațiuni suplimentare neprevăzute la începutul lucrării.

Transportul bunurilor se poate efectua de către noi sau de către client. Transportul frecvent sau pe distanțe lungi poate implica costuri suplimentare.

Galerie de imagini

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.